Over mij en over Vision d-sign

Vision d-sign is opgericht door mij, Dion de Poel, en bestaat sinds 1 januari 2010. Uiteindelijk is Vision
d-sign voortgekomen uit Vision Uitgeverij (gestart in 1996). Na mijn opleiding aan de Pedagogisch Technische Hogeschool in Zwolle heb ik eerst mijn vader geholpen de uitgeverij op te bouwen, waar ik als grafisch vorm­gever ben begonnen. Als nazaat van een grafische familie (De Poel Pre Press) was het toch lastig een andere richting op te gaan en ben ik in de grafische sector beland. Het grafische heb ik van kinds af aan al meegekregen. De kneepjes van het vak heb ik intern bij De Poel Pre Press kunnen leren en van de drukkers waar ik mee samenwerk.

 

Vision d-sign is begonnen in het pand van Vision Uitgeverij aan de Peizerweg in Groningen en is sinds 2013 gevestigd aan de Johan van Zwedenlaan in Groningen.

 

Ondertussen ben ik al meer dan 25 jaar grafisch vorm­gever, maar het vak blijft boeien. Elke opdracht is uniek. Het eind­resultaat moet passen bij de visie en doelstellingen van de opdrachtgever. Daarom vind ik het belangrijk iedere opdracht goed voor te bereiden door een intakegesprek en korte lijntjes te hebben met de opdrachtgever. Zo kunnen we samen tot een mooi product komen.

 

In juni 2019 heb ik de knoop doorgehakt en besloten de werkzaamheden – samen met mijn zoon Ruben – uit te breiden met autobelettering. Na meer dan een jaar informatie inwinnen, gesprekken voeren en nadenken heb ik een Summa S160T snijplotter gekocht voor het snijden van folie voor het maken van belettering voor auto's, ramen, boten, etc. Samen hebben wij bij Avery Dennison een aantal trainingen gevolgd om het plakken goed onder de knie te krijgen. Als grafisch vormgever vind ik het belangrijk om te ervaren hoe het is om een auto of etalageruit te beplakken. Hierdoor kan ik in het ontwerp al rekening houden met de mogelijkheden of onmogelijkheden van de materialen. Ik zie het als grote uitdaging om van iedere (bedrijfs)auto iets unieks te maken.

 

De afgelopen jaren heb ik opdrachten gemaakt voor onder andere Politie Groningen, GGD Groningen, Veiligheidsregio Groningen, Brandweer Groningen, Sense Noord-Nederland, GHOR, Centrum Seksueel Geweld, Gemeente Groningen, Parkeerbedrijf Groningen, WIJ Groningen, Vos Opmaat Consultancy, Peet!, Studio Nails and Feet, Juritsu, Maria Elisabeth Linhoff Stichting en natuurlijk voor Vision Uitgeverij.

 

Mag ik uw organisatie of bedrijf hier aan toevoegen?